Wednesday, August 17, 2011

dreamers. (warning: long and picture heavy post!)


Ja vielä viimeinen My Dream Nails -blogin lakkauskilpailuun tekemäni lakkaus! Ehdoton suosikkini näistä kolmesta oli lakkaukseni teemaan Käsinkoristeltu / -maalattu, johon tietysti halusin kokeilla maalata jotain taas ihan oikeasti - akryylimaalit, taas mennään!
Ja kyllä, tämä on nyt sitten se lakkaus, jota aloitin hehkuttamaan jo heti sen valmistuttua, eli täällä. Ja jos jotakuta ärsyttää hurja stoori kynsien koristelusta vaihe vaiheelta, ja oman aikaansaannoksen ihkutushehkuttaminen, niin kannattaa lopettaa lukeminen tässä vaiheessa - koska tämä postaus on juuri sitä itseään! Joskus sitä vaan on niin yllättynyt omista suherruksistaan, että on pakko ihan pikkuisen löysätä sitä hihnaa, jolla yrittää pitää itsensä edes hitusen virallisena tätä blogia kirjoittaessa... ;) *fanitusihkutushehkutusta* 

Siitä se ajatus sitten lähti.
Raapustelin paperille monenlaista pikkumönkiäistä hakiessani sitä oikeaa ideaa tähän teemaan, ja sitten se iski jostakin ihan yhtäkkiä. Paperille syntyi pikaisesti pikkuinen kuva ja se oli menoa sitten!

Aloitin kynsien koristelun pohjan valmistamisella - halusin taustaksi kauniin yötaivaan, joka säihkyy ja kimaltaa. Valitsin alimmaiseksi tummansinisen luottolakkani (Sally Hansen - Blazing Blue) ja sukelsin lakkalaatikkooni etsimään sopivan galaktisia lisukkeita. Lopuksi käteen jäi Color Clubin Wild at Heart ja MNY 445 ja kun ihan varmaksi käytin käytin jotain kolmattakin lakkaa, mutta tämä hutera pää ei osaa muistaa kunnolla, niin väittäisin, että mukana oli myös O.P.I.:n Ink. Kuitenkin, seuraavaksi otin keittiösienen ja aloin töpöttelemään sillä karkeammalla puolella tähtitaivaallisia kuvioita.
Töpöttelyjen jälkeen oli fiilis, että jotain vielä puuttuu. OPI:n Last Friday Night alkoi vilkutella houkuttelevasti laatikon reunalta.. hikikarpalot tipahdellen päätin ottaa riskin - tässä sitten joko pilataan koko illan työ tai tuodaan voitto kotiin 10-0. Onneksi lopputulos oli se jälkimmäinen - glitteri oli juuri se, mitä tähän kaivattiin.

Base done, ready for some serious painting!
Pohja oli ihan hurjan ihana jo yksinäänkin, ja vietinkin puolitoista päivää tämän lookin kanssa valmistautuen henkisesti tulevaan urakkaan. Hirvitti ja ärsytti jo valmiiksi, kun tiesin, että yritän tehdä tällä kertaa taas jotain niin pikkutarkkaa, että en ole edes paperille näin pientä piiperrystä maalannut. Katselin sivellinvalikoimaani ja napsin paketista ne hommaan oletettavasti sopivimmat yksilöt valmiiksi ja jouduin toteamaan, että multa puuttuu sellainen pieni ja tositositosi kapea sivellin - eli ei muuta kuin parturoimaan. Työvälineenä sellaiset pienet ja hurjan terävät askartelusakset ja niin lähti yhdestä siveltimestä melkein 2/3 pois. Yksi suosikkisiveltimistäni kyllä, mutta onneksi trimmaus onnistui niin hyvin, että nyt taidan tykätä tuosta vielä enemmän! :3


Sitten itse asiaan (..kun vasta ollaan vähän aikaa jaariteltu joutavia..). Aloitin maalaushommat joskus viiden aikaan aamulla hyvin valvotun yön jälkeen, eli olotila oli varsin virkeä! Oli vaan sellainen nyt-tai-ei-koskaan -tunne takaraivossa.. Muutaman tunnin vietin niska jumissa pipertäen, mutta siinä vaiheessa kun se ensimmäinen päällyslakkakerros oli saatu kaikille kynsille, oli aika voittajafiilis! Kaikki koristelut ( tähtien ja kuun kultaista osaa lukuunottamatta, niissä käytössä MNY 445 -lakka) on siis tehty akryylimaaleilla. Suurin osa väreistä piti sekoittaa itse, jotta sain sopivat sävyt. Mutta kyllä tämä oli kaiken ajan ja vaivan arvoista, fanitan tätä lakkausta ihan kyNpillä, vaikka omatekemä onkin!

Tuleeko kenellekään muulle ikinä kamalaa ihkutusreaktiota omista, hyvin onnistuneista lakkauksista? Saako blogaaja kehua omia lakkauksiaan, vai pitäisikö pitää asialinja niin huonojen kuin hyvienkin kynsipäivien kanssa? :)

Ja muistakaa muuten kaikki käydä äänestämässä suosikkianne tuossa lakkauskilpailussa täällä, mikäli ette ole vielä käyneet. Vielä on reilu viikko aikaa ja äänestäneiden kesken arvotaan aivan mahtava palkinto! (Itse en osaa millään päättää, mitä äänestäisin yhdessä kategoriassa, mur!)


This is my third mani for My Dream Nails -blogs nail art contest. The theme was "handdecorated / -painted" so I decided I wanted to do some real painting with acrylic paints again.
I made the base with nailpolishes and wanted to get that kind of space/night sky -look - and I think I succeeded quite well :) I really loved the base itself and was a bit scared of starting to decorate it more.. I was afraid I'd ruin it even though I know it's really hard to ruin anything done with nailpolish with acrylic paints, since you can always just wash the paint off with water. Silly me!

I had to trim one of my nail art brushes to get a really thin brush for the details. All (except the golden part of the stars and moon, which are made with MNY 445) is made with acrylic paints. I had to mix most of the colours by myself to get all the shades I wanted. The painting took me a few hours in total but at the end I thought it was totally worth all the time and effort! I'm a huge fan of this mani - I just couldn't even dream that it would end up looking so nice.


Sally Hansen - Blazing Blue
Color Club - Wild at Heart
O.P.I - Last Friday Night
O.P.I. - Ink
MNY - 445 
acrylic paints

11 comments:

 1. Tottakai saa ja pitääkin kehua omia lakkauksiaan jos niistä tykkää! :D Itsehän niiden kanssa joutuu elämään ja mikäs sen parempaa kuin kivat kynnet.

  ReplyDelete
 2. Herramunjee kävin tänään katsomassa kilpailukynnet niin nämä olivat yhdet jotka jäivät parhaiten mieleeni. Siis miten ihana on ensinnäkin tuo yötaivasta muistuttava pohja ja miten taidokkaasti nuo hahmot on tehty. Vau. Vau. Enkä varmana osallistu äänestämiseen, ihan liikaa upeita töitä mistä valita parhain <3__<3.

  ReplyDelete
 3. Aivan mielettömät, WAUH!! <3
  Ja todellakin saa ihkuttaa omia kynsiään, niin minäkin teen joskus kun onnistun mielestäni oikein hyvin. Useampaankin otteeseen oon joutunu toteamaan miehelleni, että "kyllä sun vaimos on sitten taitava, kato ny!" ;D

  ReplyDelete
 4. nää jäi mulleki mieleen kilpailusta melkein parhaiten! ihan mielettömän upeet!

  ReplyDelete
 5. Ei voi kuin katsoa ja ihmetellä. Miten joku voikin osata maalata jotain noin upeaa kynsiin!

  ReplyDelete
 6. Todellakin saa hehkuttaa omia lakkauksiaan. Omasta kädenjäljestään saa olla ylpeä :)
  Nää on syy miksi äänestin koko kilpailussa :)

  ReplyDelete
 7. Saa hehkuttaa tottakai, mun on varmaan pakko mennä äänestämään näitä, koska nämä jäi mulle oikeastaan ainoina kummittelemaan noista, koska ovat niin mageet! :)

  ReplyDelete
 8. OMG!!!!! Hei tosi kiva kun kirjoitit tarinankin näistä kynsistä. Oli kiva lukea.

  Vaikka asutkin Norjassa, niin sullakin on vahva suomalaisuus... ei saa kehua ja hehkuttaa itseään. Minusta saa ja pitääkin kun siltä tuntuu. Upeat kynnet oot tehny.

  Mun blogissa olisi tunnustus sinulle. ;)

  ReplyDelete
 9. Ine: Hah, tottahan tuo :) Hyvät kynnet, parempi mieli, tai jotain - mulla ainakin nostaa aina mielialaa, jos kynsillä on hurjan hieno lakkaus!

  Panda: Awws, kiitos kovin! :3 Mä harkitsin kyllä, että en äänestä ollenkaan, kun en vaan pystynyt päättämään mitä äänestäisin yhden kategorian osalta.. kyllä sitten lopulta sain päätettyä, mutta ei ollut helppoa!

  Gottwinkies: Thanks :)

  Prinsessa itse: Kiitos! Mun mies pitää mua varmasti jo ihan kahelina, kun se on aina ensimmäinen uhri mun kynsi-ihkutukselle.. ja jos oon ihan hurjan tyytyväinen johonkin, niin sit niitä kynsiä pitää tietysti tunkea sen naamaan eteen vähän useammin kuin kerran... :D

  Peppi: Kiitos :)

  Rose: Kiitos :)

  Furiahz: Kiitos, näiden kanssa kyllä ihmettelin tuota vähän itsekin.. :D

  Mirja: Kiitos! :)
  Kai se on uskottava, kun niin moni sanoo hehkuttamisen olevan ok! Yleensä vain osaa olla täysin tyytyväinen omiin tuotoksiinsa tosi harvoin - mutta josko siihen vielä oppisi! :)

  Sonne: Oi, kiva kuulla :3

  Minna: Kiva kuulla, että joku jaksoi lukea! :D Se on tää perus suomalainen luonne, että itseään ei voi kehua, ja jos joku muu kehuu, niin ei niitä kehuja osata ottaa vastaan! Ehkä siitä joskus pääsee eroon, blogaaminen on ainakin vähän kasvattanut itseluottamusta! :)

  ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...